Hemfisk logotyp
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt
Mobilmeny Stäng mobilmeny
Din kundvagn
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt

Gambas

Ingredienser:

Du behöver
12-16 gambas
2-3 enkvistar eller cypress
träkol (eller strandved, att grilla med)
Dippsås
1 dl saltad mandel, hackade
2 förp krossade tomater
1,5 dl chilisås
2 msk rökt sambal oelek
3 msk riven pepparrot
2 msk limejuice
1 tsk farinsocker
1 msk worcestershiresås
salt

Gör så här:

Gör så här

Tänd grillen och låt den få en fin glödbädd, lägg enkvistarna i blöt i en spann med vatten.

Under tiden gör vi såsen. Blanda tomatkrosset med chilisås och finhackad mandel, smaksätt såsen med övriga ingredienser och smaka av med salt.

Lägg gambas på grillen och grilla dem 1-2 minuter på ena sidan, lyft gallret och lägg på blötlagda enkvistar direkt på glöden, sätt tillbaka gallret och lägg locket på grillen.

Låt det hela ”röka” 2-3 minuter tills gambasen är färdiggrillade. Ät dem direkt med dippsåsen och en bit gott bröd.

Gambas 650 kr/kg

Seriös lyx som imponerar.
Beställ »