Hemfisk logotyp
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt
Mobilmeny Stäng mobilmeny
Din kundvagn
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt

Pilgrimsmusslor

Ingredienser:

Du behöver
600 g pilgrimsmusslor
4 msk sesamfrön, gärna svarta
30 g smör
0,25 litet vitkålshuvud
1 broccoli, endast buketterna (spara stammen till soppa eller wok)
100 g shiitake eller små skogschampinjoner
6 salladslökar, skurna i 3 cm bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk ingefära, finhackad
1-2 röda chilifrukt, tunt skivade
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
1 dl majonnäs (gärna hemslagen)
1 tsk gochujang (koreansk chilipasta) eller 0,5 tsk srirachasås
salt
neutral rapsolja att steka i
Till servering
jasminris, kokt

Gör så här:


Börja med att blanda majonnäsen med gochudjang eller srirachasås. Ställ åt sidan.

Skär kålen i stora bitar och sära sedan bladen från varandra. 

Hetta upp en wok eller en stekpanna till den nästan ryker. 

Stek först svamp i 1 minut, sen kål, broccoli, salladslök, vitlök, ingefära och chili i ca 1 minut till. 

Häll i soja, sesamolja och honung och vänd runt väl så alla grönsaker täcks av smaksättarna. Stek i ytterligare 1 minut och dra sedan av värmen.

Torka av pilgrimsmusslorna. Salta, pensla med matoljan och vänd sedan i sesamfröna. 

Stek på varje sida ca 1 minut. Servera genast med de wokade grönsakerna, chilimajonnäsen och ris.

Pilgrimsmusslor 650 kr/kg

Stora pilgrimsmusslor utan rom. Du vet att du är värd dom...
Beställ »