Hemfisk logotyp
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt
Mobilmeny Stäng mobilmeny
Din kundvagn
Om oss Vårt sortiment Recept Jobba hos oss Kontakt

Marulk

Ingredienser:

» 800 g marulk från Hemfisk.se
» 2 st små fänkål - delas i fyra bitar
» 1 dl hummerfond
» 0,5 l vispgrädde
» 2 dl vitt vin
» 2 st schalottenlök
» 2 msk konjak
» 16 st körsbärstomater

Gör så här:

Baka av körsbärstomater och fänkål i ugn i ca 4 timmar på 60 C. Låt ugnsluckan stå lite på glänt så att luften kan cirkulera. Stycka marulken i bitar på 200 g. Grilla marulk och fänkål i grillpanna eller på utegrillen, ca 3-4 min per sida. Serveras t ex med en västerbottenrisotto och en näve bladspenat.


Hummersås

Hacka schalottenlök, fräs i smör, tillsätt vitt vin och låt reducera till ca hälften. Tillsätt grädde och konjak och koka ihop och smaka av med salt och peppar. Sila såsen och montera med en klick smör innan servering.


Beställ redan idag och någon av våra fiskbilar kör hem dina varor inom två arbetsdagar.